#DTBDONDERDAG – Lars Wiersma

Origineel geplaatst op donderdag 11 juli 2019


Deel 2 van onze serie #DTBdonderdag, waarin we wekelijks onze getalenteerde studenten vol enthousiasme aan jullie voorstellen!

Welke DTB’er stellen we deze week voor?

Deze week stellen we Lars Wiersma voor. Hij studeert Industrial Engineering and Management aan de RUG en begint volgend jaar aan zijn derde jaar. Op dit moment is hij namens #DTB werkzaam bij Waterbedrijf Groningen.

Wat doe je dan?

“Bij Waterbedrijf Groningen verzamelen wij asset data om te gebruiken bij risicoanalyses en onderhoud van de installaties. Dit in kaart brengen van processen doen we door middel van het verzamelen van gegevens, het maken van foto’s met een tablet en deze invoeren in een EAM applicatie (onderhoudsbeheersysteem). Het is erg interessant om te zien dat bij de drinkwaterwinning veel meer komt kijken dan alleen techniek. Bij grondwaterwinning  is geologie van belang, terwijl bij kwaliteitscontrole biologische processen van pas komen.”

Toekomstdromen

“Komend academisch jaar wil ik mijn bachelor afronden. Hierna wil ik graag een master volgen, al dan niet Industrial Engineering and Management.”

Bedankt Lars, voor je tijd en antwoorden!

Waarom #DTB?

Zet studenten van De Technische Bijbaan in om verbeteringen en kostenbesparingen te realiseren binnen jouw bedrijf. We nemen arbeidsintensief werk uit handen en werken gefocust aan één opdracht. Onze studenten worden nu al ingezet door bedrijven in de food-, energie- chemie en maakindustrie.

Meer over #DTB

43

Gemotiveerde studenten

22

Afgeronde projecten

3135

Gecontroleerde P&ID's