Kom werken in de Techniek

De Technische Bijbaan: doe nu alvast ervaring op in de techniek

Wanneer je een technische HBO of WO studie volgt, doe je vooral theoretische kennis op. Hoe leerzaam is het, om deze opgedane kennis meteen in de praktijk te toetsen? Met De Technische Bijbaan geven we die kans aan studenten. Al tijdens je studie kun je komen werken in de techniek. Wij hebben bijbanen in de voedingsmiddelen-, chemische-, energie- en maakindustrie.

Techniek in Noord-Nederland

Veel studenten laten zich naar de randstad lokken. Dat is waar de grote organisaties zitten en waar volgens hen veel gebeurt. Maar weet jij eigenlijk wel wat er allemaal in het Noorden te beleven is?

Eemshaven

Laten we beginnen bij de meest noordelijke industrie van Nederland: de Eemshaven*. De relatief nieuwe diepzeehaven is een belangrijk knooppunt voor het zeeverkeer in Noordwest Europa. Maar nog interessanter: ze zijn gespecialiseerd als energiehaven, met drie grote energiecentrales (waaronder RWE), een groot windmolenpark en het Google Datacentrum.

Chemiepark Delfzijl

Iets verderop heb je Chemiepark Delfzijl. Dit is een cluster van moderne fabrieken in de chemie en techniek. Dit zijn onder anderen Nouryon, BioMCN, Demaline, Delesto, Lubrizol en Teijin Aramid. Ook Allemaal (potentiële) opdrachtgevers voor De Technische Bijbaan. Het meest interessante aan Chemiepark Delfzijl is de onderlinge samenwerking. Wat voor de een een afvalproduct of bijproduct is, is voor de ander een grondstof en andersom. Genoeg mogelijkheden voor circulaire industrie; een belangrijk onderwerp in deze tijd.

FrieslandCampina

Door naar de voedselsector. Naast dat op onze rijke kleigrond veel voedsel verbouwd wordt zijn er ook weilanden vol grazende koeien te vinden. Zij leveren melk en dat komt veelal bij FrieslandCampina terecht om bijvoorbeeld tot kaas of babyvoeding verwerkt te worden. Hiermee bedienen zij de wereldmarkt. Een mega interessant proces om te zien en dat kan wanneer je voor #DTB aan de slag gaat!

New Energy Coalition

Niet voor niets is de New Energy Coalition opgericht. Een samenwerkingverband van industrie en andere organisaties in Groningen, Friesland, Drenthe en het noorden van Noord-Holland dat zich continu bezighoudt met de energietransitie. Het noorden is dus ook de plek waar je moet zijn als je interesse hebt in energie, verduurzamen en circulariteit.

Spreekt werken in het Noorden jou ook aan? Probeer het tijdens je studie vast uit en kom werken bij De Technische Bijbaan.

 

* Leuk weetje: het officiële meest noordelijke punt is Noordkaap (Uithuizermeeden), dit ligt ca. 5 km van de Eemshaven af.

Waarom #DTB?

Zet studenten van De Technische Bijbaan in om verbeteringen en kostenbesparingen te realiseren binnen jouw bedrijf. We nemen arbeidsintensief werk uit handen en werken gefocust aan één opdracht. Onze studenten worden nu al ingezet door bedrijven in de food-, energie- chemie en maakindustrie.

Meer over #DTB

43

Gemotiveerde studenten

22

Afgeronde projecten

3135

Gecontroleerde P&ID's