Over #DTB

#DTB is onderdeel van de projecten- en adviesorganisatie MAAK Techniek. Studenten van De Technische Bijbaan ondersteunen de Maintenance Engineers van MAAK bij hun opdrachten op het gebied van optimalisatie en beheer van onderhoud in de industrie van Noord-Nederland. Samen maken we onderhoud simpel.

Onze missie

Met #DTB zetten we ons in voor meer interessante bijbanen in Noord-Nederland. Er zijn in Groningen goed aangeschreven technische opleidingen en er lopen zat slimme studenten rond. Om hen in het noorden te houden, laten we zien bij welke gave bedrijven zij later aan de slag kunnen. Dit doen we door studenten al tijdens hun studie te betrekken bij projecten op het gebied van innovatie, duurzaamheid, optimalisatie en data.

Samen met MAAK Techniek

De kracht van #DTB zit hem in de samenwerking met MAAK. Dit geeft de studenten kans om samen te werken met ervaren Maintenance Engineers. Op deze manier leren zij in korte tijd veel bij, waardoor de studenten al snel zelfstandig aan de slag gaan. Studenten krijgen een kijkje in de keuken en doen relevante werkervaring op.

Maar het mes snijd aan twee kanten. Door technische studenten voorbereidend werk te geven, kunnen de Engineers zich richten op de vervolgstappen. Hierdoor wordt efficiënter en effectiever gewerkt. Uit ervaring weten wij dat dit uiteindelijk vaak tot kostenbesparingen lijdt.

Flexibiliteit en communicatie

Werken met studenten vraagt om flexibiliteit. Van ons, van onze opdrachtgevers en van studenten. Wij vinden dat de studie altijd voor gaat. Daardoor kan de beschikbaarheid van een student wisselen, passend bij de studiedruk. Daar tegenover staat dat studenten periodes veel tot fulltime beschikbaar zijn. Aan #DTB de taak om hier een goede balans in te vinden. Dit doen wij door studenten van verschillende studies en uit verschillende studiejaren samen te laten werken.

Maar. Communicatie is key. Ons belangrijkste doel is om helder te communiceren. Dit past bij ons. Zo weten opdrachtgevers en studenten waar ze aan toe zijn en wat we aan elkaar hebben. Dit doen we door regelmatig te bellen, appen en langs te komen. Persoonlijk contact dus.

Wil je meer weten over onze manier van werken? Neem contact op of kom een keertje langs!

 

 

Waarom #DTB?

Zet studenten van De Technische Bijbaan in om verbeteringen en kostenbesparingen te realiseren binnen jouw bedrijf. We nemen arbeidsintensief werk uit handen en werken gefocust aan één opdracht. Onze studenten worden nu al ingezet door bedrijven in de food-, energie- chemie en maakindustrie.

Meer over #DTB

43

Gemotiveerde studenten

22

Afgeronde projecten

3135

Gecontroleerde P&ID's