Intergas

Intergas is een producent van CV ketels met een compleet vernieuwde vestiging in Coevorden. Twee studenten hebben zich hier gedurende drie maanden beziggehouden met het optimaliseren van het retourenproces.

De opdracht

Elke CV ketel heeft onderhoud nodig. Wanneer onderdelen aan vervanging toe zijn, worden de onderdelen opgestuurd naar de producent. In dit geval Intergas. Dit proces van retourneren gebeurt grotendeels handmatig. Bonnen worden geïnspecteerd en handmatig worden de nodige acties uitgezet. Onze studenten hebben allereerst de achterstand weggewerkt, door zich (bijna) fulltime met dit proces bezig te houden. Vervolgens hebben zij hun ervaringen gebruikt om verbetervoorstellen te doen met betrekking tot het proces. Doordat de studenten volop aandacht hebben voor het proces, is de achterstand in no-time weggewerkt.

De studenten

Deze opdracht is uitgevoerd door twee studenten van de studies Technische Bedrijfskunde en Chemische Technologie. Vooral voor de TBK student was het echt een match, omdat de opdracht aansluit op de TBK master die zich richt op logistieke processen.

Waarom #DTB?

Zet studenten van De Technische Bijbaan in om verbeteringen en kostenbesparingen te realiseren binnen jouw bedrijf. We nemen arbeidsintensief werk uit handen en werken gefocust aan één opdracht. Onze studenten worden nu al ingezet door bedrijven in de food-, energie- chemie en maakindustrie.

Meer over #DTB

43

Gemotiveerde studenten

22

Afgeronde projecten

3135

Gecontroleerde P&ID's