RWE - Electrical Engineering

Kikkoman is marktleider op het gebied van soja sausen, hun sausen worden wereldwijd gebruikt in de keuken. Een van de productielocaties staat sinds 1997 in Hoogezand-Sappemeer. Hier wordt volgens een traditioneel proces op het hoogste technische niveau sojasaus gebrouwen.

De opdracht

Voor een deel van de fabriek zijn onze studenten gevraagd om een asset inventarisatie te doen. Een opdracht waar we veel ervaring mee hebben. Met P&ID en tablet gaan de studenten de installaties in en checken alle onderdelen. Met een handige app worden deze naar het onderhoudsbeheersysteem overgezet. Het resultaat is een onderhoudbeheersysteem met valide Asset Data en accurate P&ID’s.

De studenten

Voor deze opdracht is een team van vijf studenten ingezet met diverse achtergronden. We hebben gebruikt gemaakt van fade-in-fade-out. Twee ervaren studenten hebben het project opgezet en daarna de werkzaamheden overgedragen aan nieuwe studenten. Zo leren zij snel en waarborgen we het verwachte niveau.

Waarom #DTB?

Zet studenten van De Technische Bijbaan in om verbeteringen en kostenbesparingen te realiseren binnen jouw bedrijf. We nemen arbeidsintensief werk uit handen en werken gefocust aan één opdracht. Onze studenten worden nu al ingezet door bedrijven in de food-, energie- chemie en maakindustrie.

Meer over #DTB

43

Gemotiveerde studenten

22

Afgeronde projecten

3135

Gecontroleerde P&ID's