Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groningen voorziet de hele provincie van schoon drinkwater. Om dit voor elkaar te krijgen hebben zij verschillende installaties verspreid over de provincie Groningen, voor o.a. het oppompen en filteren van (oppervlakte)water.

De opdracht

Om het onderhoud van de installaties zo goed mogelijk te beheren, is kennis van de stand van zaken nodig. De eerste stap is het op orde hebben van documentatie. Onderdeel hiervan zijn technische tekeningen – P&ID’s. Deze Process and Instrumentation Diagrams worden door onze studenten gecheckt op volledigheid en correctheid. Dit doen zijn door fieldchecks. Met camera en P&ID gaan ze de installatie in en houden bij welke items wel of niet kloppen. Eventuele wijzigingen houden ze bij op de P&ID en later in de tekenkamer wordt dit doorgevoerd. Het resultaat is een onderhoudbeheersysteem met valide Asset Data en accurate P&ID’s.

De studenten

Deze opdracht doen we met een team van zes studenten van verschillende disciplines. Zo hebben we een Mechatronica student, rond iemand een dubbele master Supply Chain en Change Management af en zijn er een aantal Technisch Bedrijfskundigen.

Waarom #DTB?

Zet studenten van De Technische Bijbaan in om verbeteringen en kostenbesparingen te realiseren binnen jouw bedrijf. We nemen arbeidsintensief werk uit handen en werken gefocust aan één opdracht. Onze studenten worden nu al ingezet door bedrijven in de food-, energie- chemie en maakindustrie.

Meer over #DTB

43

Gemotiveerde studenten

22

Afgeronde projecten

3135

Gecontroleerde P&ID's